Det finns en stor samsyn i klimatfrågorna sa Fredrik Reinfeldt efter mötet med president Barack Obama. Foto: AP/Scanpix.

Obama berömde Sveriges ledarskap

Efter mötet mellan Fredrik Reinfeldt och president Barack Obama berömde Obama Sveriges ledarskap i klimatfrågan. Han sa att han tror att klimatmötet i Köpenhamn kan leda till ett avtal, inte ett avtal som löser alla problem, men ett som lägger grunden för fortsatta framsteg.

– Vi uppskattar deras ledarskap, sa Obama om Sverige efter mötet med statsminister Fredrik Reinfeldt. Fredrik Reinfeldt var själv nöjd efter mötet.

– Det var ett jättebra möte. Det handlade under en längre del om klimatet. Det här är två viktiga delar av världen som måste förstå varandra, sa Fredrik Reinfeldt efter mötet.

I morgon träffar Reinfeldt Obama igen, då som företrädare för EU. Även EU-mötet väntas handla om läget inför klimatförhandlingarna i Köpenhamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".