haveri hos apoteket

Patienter utan medicin efter datorfel

Uppdaterad: 16:50
Ett fel i Apotekets receptsystem gjorde i dag att många patienter inte kunde få sina läkemedel. Eftersom läkarna inte kunde lägga in recept i systemet kunde inte heller några mediciner lämnas ut.

På Apoteket vet man inte vad problemen beror på. Ann Marie Eklund är chef på apoteket Falken på Östermalm i Stockholm. Vid 15-tiden kunde man fortfarande inte lämna ut några e-recept eller andra nya recept.

– Vi får inte kontakt med våra databaser, vi kan inte expediera några recept. Från början var det så att vi inte kunde expediera några elektroniskt överförda recept, och det har vi till 75-80 procent på det här apoteket.

– Det har till slut blivit så att vi inte kan expediera några läkemedel för vårt system är helt nere. Det känns oerhört tråkigt, säger Ann Marie Eklund.

Vid 17-tiden meddelade Apoteket att problemen skulle vara avhjälpta. Någon orsak angavs inte. Nu ska händelsen utredas enligt kommunikationschefen Eva Reimers.

Moa Soltanian Magnusson
moa.soltanian.magnusson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista