Avtal klart om Afghanistanstyrka

Afghanistans utrikesminister Abdullah Abdullah sa vid en presskonferens i Kabul på söndagen att det nu finns en överenskommelse om hur en internationell fredsbevarande styrka i Afghanistan ska fungera. Själva undertecknandet är senarelagt eftersom avtalet först ska översättas till språket dari.
Abdullah sa att fredsstyrkan tillsammans med afghanska soldater ska svara för säkerheten och att deras huvudsakliga uppdrag till en början ska gälla huvudstaden Kabul för att senare också utvidgas till andra delar av landet. Enligt den afghanske utrikesministern kan de amerikanska bombningarna mot mål i Afghanistan fortsätta så länge som talibanska motståndsfickor och medlemmar av terroristnätverket Al Qaida finns kvar i landet. Andra ministrar i den afghanska regeringen har tidigare sagt att USAs bombningar bör avslutas för att undvika att civila människor skadas. .
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".