Moderat kommenterar SD-samarbete

Uppdaterad: 14:05
Den moderate riksdagsledamoten Staffan Appelros skriver i ett pressmeddelande att han känner sig felciterad och missuppfattad i tidningsuppgifter i morse om att han inte skulle vara helt främmande för ett samarbete med Sverigedemokraterna i Malmö efter nästa års val.

Han skriver att Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt parti som han inte tycker att att Moderaterna ska samarbeta med på någon nivå.

I tidningen Sydsvenskan sa Appelros att han tycker att ett samarbete är en skyldighet gentemot väljarna om det innebär en chans att återta makten i Malmö.

Appelros partikollegor i Malmö, oppositionsrådet Anja Sonesson och fullmäktigegruppens ordförande Stefan Lindhe, säger nej till ett organiserat samarbete mellan Moderater och Sverigedemokrater.

Däremot har fullmäktigegruppen bestämt sig för att inte automatiskt rösta ner förslag från Sverigedemokraterna, exempelvis om Sverigedemokraterna kommer med förslag som Moderaterna själva lagt tidigare.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista