Regeringstjänsteman häktad i knarkhärva

Polisen utreder just nu en narkotikahärva med förgreningar till regeringskansliet. En tjänsteman där är på sannolika skäl häktad, misstänkt för narkotikabrott. Det säger informatören vid regeringskansliet, Malin Modh.

– Jag kan bekräfta att vi som myndighet har blivit informerade om att en anställd har blivit häktad. 

Det är tre personer som har häktats i den härva som nu håller på att rullas upp, och en av de tre är alltså anställd som departementssekreterare i regeringskansliet. Malin Modh vill inte uppge vilket departement det handlar om. 

En departementssekreterare är en opolitisk tjänsteman som handlägger frågor i regeringskansliet där cirka 5000 personer är anställda.

Regeringstjänstemannen greps i Uppsala tidigare i veckan och är på sannolika skäl, den högre misstankegraden, misstänkt, säger Ulf Göransson vid länskriminalen i Stockholm.

– I tisdags så greps tre personer misstänkta för grovt narkotikabrott i Uppsala och de häktades i fredags. Det här är ett tidigt skede av förundersökningen så jag har inga ytterligare kommentarer om vad det är som har hänt i detalj, säger Ulf Göransson, presstalesman vid länskriminalpolisen i Stockholm. 

Straffskalan för grovt narkotikabrott ligger mellan två och tio år.

Tommy Fredriksson
tommy.fredriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista