Dödlig fyrverkeriolycka

En 27-årig man omkom under det nya årets första timme i Motala till följd av en fyrverkeriolycka. Mannen hade firat tolvslaget med familjen.
Sällskapet gick ut ur bostaden för att skjuta fyrverkerier strax efter midnatt. Men en så kallad bamseraket tände inte som den skulle. Mannen gick fram för att undersöka pjäsen, som då exploderade rakt i ansiktet på honom. Familjen blev vittnen till olyckan. Enligt Linköpingspolisen avled mannen förmodligen omedelbart. I Motala omkom i natt en 27 årig man i samband med en fyrverkeriolycka. En raket tände inte som den skulle och när mannen undersökte pjäsen exploderade den rakt i ansiktet på honom. Enligt Linköpingspolisen avled mannen troligen omedelbart. I Östanbyn söder om Avesta i Dalarna skadades två män. De skulle tända ett par fyrverkeripjäser i en så kallad fyrverkeritårta. Männen fick brännskador i ansiktet. Åtta lägenheter i en radhuslänga i Höör i Skåne utrymdes i natt efter att byggnaderna fattat eld sedan nyårsraket slagit ner i taket på ett av husen. Polisen i Lund säger till TT av 15 människor evakuerades men ingen har skadats.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista