Per Schlingmann

M-ledning tar Vellingmoderaterna i örat

Partisekreterare Per Schlingmann har i dag skrivit till samtliga moderata kommunpolitiker i landet om striden i Vellinge kring de ensamkommande flykting- barnen och i Vellinge ställer sig nu m-politikerna bakom Moderaternas flyktingpolitik.

– Jag uppmanade Velling att också teckna avtal med Migrationsverket. Jag talade också med Lars Ingvar att vara aktsam kring orden. Jag sade att jag tycker att en del av hans uttalanden, så som de framkommit, har varit olämpliga.

Den moderata kommunledningen i Vellinge protesterar mot att Malmö kommun placerat ut 30 ensamkommande flyktingbarn, i en lokal i Vellinge.

Vellinge kommun tillhör dem som inte har något avtal med Migrationsverket om att ta emot flyktingar. Vellinge har också tagit beslut om att inte ta emot ensamkommande flyktingbarn. Men här är inte Vellinge ensamt. Det är bara kring 100 kommuner som tecknat avtal om ensamkommande  flyktingbarn.

Moderata kommunalrådet i Vellinge, Lars Ingvar Ljungman, skriver på kommunens hemsida att det inte är någon hemlighet att han är kritisk till Sveriges flyktingpolitik. Han har också sagt att utplaceringen av flyktingbarnen till Vellinge visar på ett sammanbrott i svensk flyktingpolitik.

Partisekreteraren Per Schlingmann tror inte att den här debatten om Vellinge har skadat Moderaterna på riksplanet.

– Jag håller med om att den diskussion som har varit så som den har återspeglats har varit olycklig. Kanske inte främst för att det skapar frågetecken kring Moderaterna utan snarare att det riskerar att bidra till och skapa misstänksamhet mot människor i andra länder, säger Moderaternas partisekreterarer Per Schlingmann.


Lars Erik Backman
lars-erik.l.backman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".