Sarah Palins bokturné en politisk kampanj

Den tidigare republikanska vicepresidentkandidaten i USA, Sarah Palin, har den här veckan inlett en turné för att sälja sin nyutkomna memoarbok.

Det är en försäljningsturné som har stora likheter med en politisk kampanj. I går besökte hon delstaten Indiana, där SR:s korrespondent träffade köande Palin-supportrar.

Mer än 1 000 personer står och huttrar i blåsten utanför ett varuhus i Fort Wayne Indiana. Alla är här för chansen att få träffa den tidigare vicepresidentkandidaten Sarah Palin som kommit hit till förortscentrat mitt i mellanvästern för att signera sin nya bok.

– Jag älskar Sarah Palin, hon är modig, hon har moral och hon är äkta, säger Mary Heyneman som har köat i timmar.

Och en man i kön, Charley Tooley, säger att Palin är en politisk inspiration.

– Hon är en person som inspirerar, hon står för allting vi tror på.

Sarah Palins bok är redan en bästsäljare och har fått stor uppmärksamhet, inte minst för kritiken hon riktar mot sina tidigare medarbetare i John McCains kampanjstab.

Hennes bokturné är upplagd som en politisk kampanj, och hennes supportrar i det konservativa fästet Fort Wayne hoppas att hon har siktet inställt på nästa presidentval 2012. Men åsikterna om henne går isär, även bland republikanska väljare.

– Palin är för långt till höger för mig, risken är att hon är till mer skada än nytta för republikanska partiet, säger hemmafrun Becky Lawrence,

Ginna Lindberg, Fort Wayne, Indiana
ginna.lindberg@sr.se