Christian von Koenigsegg:

"Vi har gjort vårt absolut yttersta"

Koenigsegg Groups vd Christian von Koenigsegg är besviken över att man inte har lyckats komma fram till ett färdigt köp av Saab Automobila, men såg inget annat val än att avbryta affären efter alla fördröjningar.

– Vi har ju gjort vårt absolut yttersta här under hösten och jobbet dygnet runt de senaste sex månaderna med ett stort team för att göra vårt bästa att köpa Saab ifrån GM. Det är en oerhört komplex process med många inblandade parter, där i och för sig allt har gått bra sista tiden, säger von Koenigsegg.

– Alla som är inblandade är med på idén och affärsplanen, men tidsramarna är svåröverskådliga och innan dess vi har köpt Saab från GM kan vi inte börja effektuera den affärsplan som vi har lagt. Under den tiden blöder Saab mer och mer och det blir svårt att överskåda om planerna är möjliga att effektuera då processerna fördröjs hela tiden, säger von Koenigsegg.

Hur mycket pengar har Koenigsegg Group satsat och drämed förlorat på den här processen?

– Det handlar ju bara i själva förhandlingsprocesserna och så vidare om upp emot 100 miljoner kronor. Det är mycket pengar, tid, energi, vilja och hjärta som vi har lagt ned i det här, men vi vill inte dra det längre om vi inte ser ett tydligt mönster om vad som kommer att ske, säger von Koenigsegg.

Jens Möller
jens.moller@sr.se