Nära 100 tågavgångar inställda

SJ har under onsdagen ställt in nära 100 tågavgångar på skilda håll i landet och istället satt in bussar. Svårast drabbat är Bergslagen, men det har också varit stora problem med trafiken i Mälardalen och på sträckan Karlskrona-Emmaboda.
Sydkraft har efter fortsatta problem i Kronobergs län fått hjälp från norra Sverige. Ett Herculesplan landade idag i Växjö med 13 montörer, terrängfordon och annan utrustning från Sundsvall. Snöyra har gjort att många vägar har blåst igen i Skåne, Västra Götaland och stora delar av Mellansverige. I Stockholm fortsätter snö och kyla att ställa till svåra problem i kollektivtrafiken. Ett stort problem för snöröjningen i Stockholms stad är alla bilar som står kvar på gatorna och hindrar snöröjarna. Därför blir det nu gratis parkering under veckoslutet i Stockholms parkerings 16 parkeringshus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".