Nya regler för bonusar

Finansinspektionen, FI, har beslutat att nya regler ska gälla för utbetalning av bonusar i finansbranschen. Det handlar bland annat om att bonusar inte får röras på tre år säger FI:s chefsjurist Per Håkansson.

– Åtminstone en del av bonusarna. AV de här rörliga ersättningarna så får bara 40 procent betalas ut direkt. De övriga 60 procenten ska man dröja med i minst tre år, när det gäller personal som påverkar risknivån i företaget.

Varför en treårsperiod?

– Vi vill få in ett tänk om riskjustering hos företagen. Vi vill att de i efterhand ska pröva om resultaten verkligen är hållbara. Det ska också finnas en marginal om företagens resultat väsentligt försämras.

– Då bör man ha en del av de här rörliga ersättningarna att ta av. Om inte resultaten är hållbara så ska ersättningen kunna minskas eller falla bort, säger FI:s chefsjurist Per Håkansson.

Det finns även ett retroaktivt inslag här som mött kritik, vad säger du om det?

– När det gäller de beslut som företagen kommer att fatta under våren så gäller de här reglerna till stor del för de besluten, även om det råkar vara ersättningar som gäller förfluten tid.

– Det beror på att så länge företagen kan påverka det de beslutar våren 2010, så gäller reglerna.

Finns det motsvarande regler i exempelvis Europa?

– Det finns i ett antal EU-länder och vi räknar med att alla Eu-länder inom kort kommer att tillföra regler som liknar de här, säger Per Håkansson.

Finansinspektions nya regler för rörliga ersättningar träder i kraft den 1 januari 2010.

De nya reglerna gäller för i princip samtliga finansiella företag under FI:s tillsyn. Företagen ska offentliggöra detaljerade uppgifter om ersättningarna. Alla anställda ska omfattas av ersättningspolicyn som ska beskriva hur ersättningssystemet är uppbyggt, hur det ska fungera och utvärderas.

Ersättningspolicyn ska främja långsiktighet och inte uppmuntra till överdrivet risktagande. För anställda som kan påverka risknivån i företaget ska minst 60 procent av den rörliga ersättningen skjutas upp i minst tre år.

Innan den sedan betalas ut ska beloppet riskjusteras, det vill säga resultatet som ersättningen baseras på ska säkras och utvärderas. Under vissa förhållanden, till exempel väsentligt försämrat resultat, ska ersättningen kunna minskas eller falla bort.

För anställda som kan påverka företagets risknivå ska reglerna även tillämpa på ersättningar som beslutas 2010 men avser tiden före den 1 januari 2010. Denna retroaktivitet har redan mötts av kritik från branschen som befarar att redan ingångna avtal kan ge en rad stämningar för avtalsbrott.

Men nu säger FI att uppskjutningen av ersättningen inte påverkar redan bindande avtal.

Senast den 31 augusti 2010 ska företagen rapportera till FI om det finns kvar avtal som inte stämmer överens med de nya reglerna. Företagen ska också beskriva vad de gjort för att anpassa avtalen till dessa.

Tommy Fredriksson
tommy.fredriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista