Tidigare Volvochefer vill stoppa Geely

Uppdaterad 13:53
Åtta tidigare chefer för Volvo-koncernen och Volvo personvagnar skriver i ett brev till ägaren Ford att kinesiska Geely inte är lämplig som ny ägare till Volvo PV. I brevet beskriver de Geely som ett litet bolag som saknar teknisk kompetens för att utveckla Volvo personvagnar.

Volvo Personvagnars tidigare vd Håkan Frisinger, som är en av undertecknarna, säger till Ekot att det är det är Geelys tekniska kunnande som brister. Enligt Frisinger rör det sig inte om en tillverkare som ligger i det övre skiktet när det gäller teknik. Han kallar företaget ganska mediokert.

Frisinger anser att det bästa vore om Volvo blir kvar inom Ford.

Tre av brevets undertecknare är aktiva i den pågående budprocessen om Volvo PV, exempelvis Sören Gyll som är rådgivare åt Konsortium Jakob.

Men de säger sig nu ha lämnat den rollen för att vädja till Ford om att inte sälja till Geely utan att analysera marknaden än en gång, skriver Dagens Industri i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista