Nya sökningar görs efter svarta lådor

Det är fortfarande inte klarlagt varför ett passagerarflygplan störtade utanför Brasiliens kust i somras. Men nya sökningar efter planets två svarta lådor kommer att påbörjas i februari nästa år.

Med nya robotstyrda ubåtar kommer ett större område i Atlanten att genomsökas ungefär 100 mil utanför den brasilianska nordöstra kusten.

228 passagerare omkom när planet störtade i hårt väder. Det har spekulerats i att hastigheten antingen var för hög eller för låg vid olyckan, exakt vad det var som hände är alltså fortfarande ett mysterium.

De ansvariga för haveriutredningen har i helgen besökt Rio de Janeiro för att träffa anhöriga till brasilianska offren. Tanken med mötet var att försöka övertyga familjerna om att utredarna verkligen försöker göra sitt yttersta för att ta reda på vad som orsakade olyckan, rapporterar flera nyhetsbyråer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista