GM: Spyker enda spekulanten på Saab

Uppdaterad 20:39
Den holländska sportbilstillverkaren Spyker är det enda bolag som förhandlar om att köpa Saab. Det bekräftade Saabs ägare General Motors på tisdagen.

Saabs framtid hänger på holländska lyxbilstillverkaren Spyker. General Motors högste chef Ed Whitacre bekräftade i dag att Spyker Cars är den enda spekulanten som är kvar och som GM förhandlar med när det gäller försäljningen av Saab. Efter att förhandlingarna med Koenigsegg bröt samman förra månaden, så återstår bara en tänkbar köpare.

Vid en pressträff på GM:s huvudkontor i Detroit sa Ed Whitacre att om affären med Spyker inte blir av så är det enda alternativet för GM att lägga ned Saab. General Motors ledning har tidigare sagt att ett beslut om Saabs framtid ska fattas före årsskiftet. När Whitacre i dag fick frågor om tidtabellen håller, så svarade han inget bestämt, utan sa bara att det "är möjligt" att en överenskommelse blir klar före sista december.

Inga ytterligare detaljer är kända om Spykers bud till GM, och det holländska bolaget säger att man inte vill kommentera uppgifterna om att en affär är på gång.

Ginna Lindberg, Washington
ginna.lindberg@sr.se