Nyanställning styrs av chefens bakgrund

Chefens bakgrund styr vilka han eller hon anställer. En ny studie gjord av Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering visar att infödda svenskar rekryterar svenskar, medan invandrare anställer invandrare.

– Sambandet mellan chefens bakgrund och bakgrunden hos de anställda finns i alla branscher, säger Lena Hensvik, som har gjort studien.

– Det är något starkare i vissa branscher, så som hotell-, restaurang-, och transportbranschen. Men mönstret finns även inom utbildning och hälso- och sjukvård.

Studien omfattar 100 000 arbetsplatser med färre än 50 anställda under åren 1997 till 2006.

Genom att studera vilka som börjar och vilka som slutar på liknande arbetsplatser, och vilken bakgrund de och deras chefer har, så har man försökt hitta förklaringar till varför invandrare har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

En förklaring är just att svenskar anställer svenskar, och invandrare anställer invandrare. De beter sig likadant, men problemet är att det finns så få chefer med invandrarbakgrund, bara knappt fyra procent.

Den troligaste orsaken till att chefer anställer likasinnade är enligt Lena Hensvik att man har lättare att bedöma deras meriter. Man talar samma språk och tillhör samma sociala nätverk.

– Vi vet från tidigare forskning att det finns diskriminering på arbetsmarknaden. Ett skäl till diskrimineringen kan vara att det är svårt att bedöma meriter hos individer som inte har samma bakgrund. Därmed kan kontakter vara viktiga. Det är den förklaring som våra resultat tyder på, säger Lena Hensvik på Institutet för arbetsmarknadspolitisk utvärdering.


Sofia Klemming Nordenskiöld
sofia.klemming@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista