Klimatförhandlingar fortsätter natten lång

Nu i kväll träffar statsminister Fredrik Reinfeldt president Barack Obama, Angela Merkel, Nicolas Sarkozy, Lars Løkke Rasmussen och några andra ledare för att diskutera ett nytt utkast till en text om en klimatöverenskommelse.

Förhandlingarna väntas pågå i olika omgångar under hela natten.

Det utkast som hittills har diskuterats har inte innehållit några siffror på utsläppsminskningar fram till 2020, bara ett mål på minus 80 procent till 2050.

President Barack Obama har också haft tre möten med Kinas premiärminister Wen Jiabao. Kina och USA, som tillsammans står för hälften av världens utsläpp av växthusgaser, har båda krävt av varandra att den andre ska göra mer för att få ner utsläppen.

USA har krävt att Kina måste gå med på att deras utsläppsminskningar ska kunna mätas och rapporteras.

Hur det har gått med USA:s och Kinas samtal kommer vi kanske att få veta vid elvatiden när president Obama väntas göra ett uttalande.

För en stund sedan gick ett rykte om att president Obama skulle hålla en presskonferens. En hord av journalister rusade som en buffelhjord till presskonferensrummet, men ryktet var falskt. 

Här i Bella Center mjölkas kaffemaskinerna på sitt sista kaffe, sophögarna och bergen av disk växer och i en av plenisalarna redogörs för några av de mest obegripliga delarna i arbetsgruppernas arbete.

Ingrid Gustavsson, från klimatkonferensen i Köpenhamn
ingrid.gustavsson@sr.se