Förseningar för tåg- och busstrafik

Det är förseningar både i tåg och busstrafiken i södra Skåne sedan i morse och Vägverket avråder trafikanter från att ge sig ut i trafiken om man inte måste.

Vägverket har satt in flera hundra plogbilar och försöker hålla de större vägarna framkomliga, men på vissa mindre vägar kan det fortfarande vara svårt att ta sig fram.

Region Skåne och räddningstjänsten beslutade i morse att sätta in två bandvagnsambulanser i Ystad och Trelleborg, för att vara säker på att komma fram överallt. Björn Martinsson, på Region Skåne.

– Vi måste sätta in bandvagnsambulans för att säkra att vi kommer fram vid akut sjukvårdsbehov i söderslätt.

Polisen uppger att det varit ett 15-tal lättare trafikoluyckor pga snöfallet. Familjehälsan i Rydsgård utanför Skurup får hålla stängt idag eftersom både läkaren Rona Rosendahl och hennes sköterska är insnöade. Rona Rosendahl sade så här tidigare på förmiddagen.

– Landskapet är vitt och det är höga drivor i väldigt vackra formationer i vår trädgård.

Kan du ta dig ut idag?

– Jag inte ta mig ut från min väg än så länge. Vi har gjort ett litet försök men vi fastnade med bilen

SMHI uppger att snöandet håller i sig på vissa håll i Skåne idag, men i övrigt ska snöfallet mattas av under eftermiddagen och dra bort.

Även Sven-Ingvar Olsson i skånska Skurup beskriver hur hans söndag kommer att se ut.

– Jag får väl sitta inne och mysa bara.

Karin Runblom
karin.runblom@sr.se

Malin Nilsson, Sveriges Radio Malmöhus
malin.nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista