Platsen där 18-åringen dog. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Hjällbo-utredningen

Åklagaren vädjar om hjälp från vittnen

I dag släpptes de två tonårspojkar i Göteborg som suttit anhållna i samband med mordet på en 18-årig kvinna i stadsdelen Hjällbo.

Pojkarna misstänktes för skyddande av brottsling, men tros inte längre veta något om mordet, och nu vädjar kammaråklagare Ulrika Åberg till allmänheten om hjälp.

– Vi har en del spår som vi följer och bockar av allt eftersom, och vi är ju fortfarande intresserade av iakttagelser som folk kan ha gjort natten den 30:e mellan klockan 01 och halv två. Iakttagelser av hennes väg från den festen till fyndplatsen är vi intresserade av.

Den mördade 18-åringen var klädd i en halvlång svart jacka, röd top, kjol, ljusblå sjal och svarta skor.

Polisen vill även komma i kontakt med de som kört bil i området vid Bergsgårdsgärdet i Hjällbo vid tillfället.

De två 16-åriga pojkarna som hållits frihetsberövade tills strax före klockan 12 i dag hade hittat offrets mobiltelefon, utan att förstå att den tillhörde offret.

Anledningen till att de hölls instängda såpass länge, den ene från nyårsafton tills i dag, är att polisen varit tvungen att säkerställa deras berättelse.

Mobiltelefonen verkar nu inte längre kunna hjälpa i utredningen.

– Det är avbockat och klart, säger Ulrika Åberg.

Hur mår killarna nu?

– De mår som man mår när man är ung och har suttit anhållen ett par dagar. Det här är ett massmedialt uppmärksammat ärende så de mår nog ganska dåligt nu.

Finns det någon hotbild om de kommer tillbaka till Hjällbo, där de bor?

– Det har vidtagits åtgärder från polisens sida.

Vad innebär det?

– Det kan jag inte kommentera.

Mats Tiborn
mats.tiborn@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".