GM:s försök att sälja Saab fortsätter

Ägaren GM säger att företaget fortfarande vill sälja Saab och att det pågår en utvärdering av de bud som nu kommit in trots att nedläggningsprocessen nu har inletts.

Tom Wilkinson som är presstalesman på GM i Detroit säger att man ville inleda nedläggningsprocessen av Saab nu eftersom företaget har varit till salu i över ett år utan att GM kunna hitta en köpare.

Tom Wilkinson betonar också att samtidigt som en likvidator utsetts kommer företaget att utvärdera de nya bud på Saab som kommit in.

Nedläggningsprocessen och arbetet med en eventuell försäljning kan pågå parallellt, säger Tom Wilkinson.

Nedläggningen kommer att ta flera månader och i början av den processen är det fortfarande möjligt att starta Saab igen om vi får in ett hållbart bud säger han.

Det innebär att en köpare måste hittas snart för att en försäljning av hela Saab faktiskt ska var möjlig. Annars kan det bli tal om att sälja ut delar av Saab istället.

Nästa vecka ska GM träffa representanter för den svenska regeringen, men Tom Wilkinson är förteget om vad nästa steg i utvärderingen av buden på Saab blir.

– Det enda vi säger är att utvärderingen av buden fortsätter, säger Tom Wilkinson.

Daniel Alling, New York
daniel.alling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista