Uppemot 150 palestinier blev hemlösa efter att Israel idag rev flera hus på Västbanken. Foto: Nasser Ishtayeh/Scanpix.

Nya flygattacker och rivningar av hus

Israel har genomfört ännu en flygattack mot Gaza-området. Tre militanta palestinier dödades, enligt både israeliska och palestinska uppgifter.

En talesman för israeliska militären säger att flygattacken genomfördes sedan en grupp militanta personer setts förbereda raketbeskjutning mot israeliskt område.

Palestinier säger också att de tre militanta palestinierna dödades i ett område i Gaza som ofta används för att avfyra rakter mot Israel.

Israelisk militär rev i dag också omkring 150 palestiniers hem på Västbanken. Enligt en talesman för de israeliska myndigheterna rörde det sig om byggnader som uppförts olagligen, vilket bestreds av den palestinska sidan.

Lee Hiromoto, talesman för de israeliska myndigheterna, sade att byggnaderna uppförts olagligen och att de låg på mark där militären tränade. Det skulle alltså vara farligt att bo där.

Men enligt en palestinsk tjänsteman hade de drabbade lantbrukarfamiljerna bott där i årtionden. En skola fanns bland de byggnader som revs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".