GM:s Ed Whitacre öppen för nya och bättre bud. Foto: Carlos Osorio/Scanpix.

GM avvisar buden som lagts på Saab

Uppdaterad: 18:55
GM upprepar i eftermiddag beskedet att Saab ska läggas ned. GM:s vd Ed Whitacre säger att beslutet om nedläggning är fattat men att man håller öppet för nya sista minuten-lösningar. Till TT säger Whitacre att det krävs ett bud på drygt 3,2 miljarder svenska kronor, 450 miljoner dollar, för att GM ska sälja Saab.

- General Motors lägger ned Saab, säger GM:s högste chef Ed Whitacre. När jag frågar om ett beslut är fattat svarar han att inget av de bud som kommit in duger, och att avvecklingen av Saab därför fortsätter.

Men trots det uttalandet, vill Ed Wtitacre inte stänga dörren helt och hållet för nya bud.

- Jag har inte sett någonting i dag men det som gällde i fredags är att vi avvecklar. Vi hade inga realistiska köpare i fredags. Jag vet inte om det har hänt något i dag, säger Ed Whitacre.

Men om det kommer in nya bud?

- Om någon kommer med pengarna kan de få bolaget.

Hur länge kommer ni att beakta nya budgivare?

- Inte länge. Vi har fattat beslut om avveckling och är inne i den processen. Om någon kommer insvepande i sista minuten, bra för dem, säger Ed Whitacre.

Senare idag ska GM ha möten med den svenska regeringsdelegation som är på plats här i Detroit. Statssekreterare Jöran Hägglund på näringsdepartementet leder delegationen, han har hittills inte velat kommentera hur diskussionerna med GM går.

Beskedet från GM:s ledning är alltså att buden på Saab inte är godtagbara.

Ginna Lindberg, Detroit
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".