Jöran Hägglund.

”Processen att utvärdera bud fortsätter”

Den svenska regeringsdelegationen har i dag haft flera möten med GM angående Saabs framtid. Trots att GM:s högste chef idag sa att inget av de bud som kommit in på Saab är tillräckligt, anser svenskarna att förhandlingarna fortsätter.

– Vi uppfattar läget som att processen med att utvärdera buden fortsätter. Det behövs en bättre finansiell bas, men processen fortsätter, säger Jöran Hägglund från näringsdepartementet som leder delegationen i Detroit.

Ed Whitacre säger att inget av buden hittills duger, vad säger du om det?

– Vår uppfattning är att processen med att utvärdera buden fortsätter.

Hur länge?

– Det kan bara GM svara på, men det fortsätter iallafall.

Förhandlingarna om Saab är inte över, det är det kortfattade budskapet från den svenska regeringsdelegationen med statsekreterare Jöran Hägglund i spetsen.

Den svenska delegationen har haft flera möten med GM på hög nivå, men Hägglund vill inte ge några detaljer om hur samtalen går, och vill inte säga vilka inom GM man träffat.

Men GM:s högste chef Ed Whitacre säger till Ekot att Saab är på väg att läggas ned, och att de bud som hittills kommit in från spekulanter inte är godtagbara.

Men han stänger inte dörren helt, visst finns det möjlighet att Saab kan säljas, om det kommer in ett nytt bud i sista sekunden, säger Whitacre.

– Om någon kommer med pengarna kan de få bolaget.

Hur länge kommer ni att beakta nya budgivare?

– Inte länge. Vi har fattat beslut om avveckling och är inne i den processen. Om någon kommer insvepande i sista minuten, bra för dem, säger Ed Whitacre.

Ginna Lindberg, Detroit
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".