Jöran Hägglund (C) leder svensk delegation hos GM. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
Saabs framtid

GM förhandlar fortfarande med Spyker

Uppdaterad: 07:55
I Detroit fortsätter krismötena om Saabs framtid. Saabs ägare General Motors bekräftar för Ekot att förhandlingar fortfarande pågår med åtminstone en budgivare, nämligen med holländska Spyker. Besked om förhandlingarna kan komma i slutet av veckan.

GM fortsätter att skjuta upp det definitiva beslutet om Saab. I slutet av den här veckan, eller början av nästa kommer mer information, säger GM:s presstalesman Chris Preuss till Ekot.

Avvecklingen av Saab är visserligen i full gång, men det hindrar inte att förhandlingarna om en eventuell försäljning fortsätter här i Detroit.

Källor inom GM uppger för Ekot att det bara är en spekulant som är aktuell, nämligen holländska Spyker, och Chris Preuss bekräftar att Spyker nu är den starkaste budgivaren.

Men förhandlingsläget är oklart: I går sa GM:s högste chef Ed Whitacre till Ekot att inget av buden hittills duger.

Whitacre sa till TT att om någon budgivare bjuder 450 miljoner dollar för Saab så hamnar saken i ett nytt läge. GM:s presstalesman försöker tona ner den siffran, och säger att det inte är klart om den summan är ett krav för en affär,

De utdragna diskussionerna fortsätter. Regeringens representant på plats i Detroit, statssekreterare Jöran Hägglund, tror att det fortfarande finns utsikter för att Saab kan säljas.

– Vi uppfattar läget som att processen med att utvärdera buden fortsätter. Det behövs en bättre finansiell bas, men processen fortsätter.

Ed Whitacre sa i dag att inget av buden hittills duger, vad säger du om det?

– Vår uppfattning är att processen fortsätter.

Hur länge?

– Det kan bara GM svara på, men det fortsätter i alla fall, säger statsekreterare Jöran Hägglund.

Ginna Lindberg, Detroit
ginna.lindberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".