Ferdinand får inte tag i sina anhöriga

I Sverige finns det uppemot 200 haitiska medborgare, som nu desperat försöker få reda på hur det gått för deras anhöriga. En av dem är Ferdinand Joseph.

– Jag fortsätter att försöka få kontakt med Haiti. Det man kan göra just nu är att gå ut på nätet och leta efter stationer som gör nyheter.

Ferdinand Joseph har bott i Sverige i 15 år. Kvar på Haiti finns hans bror, hans mamma och egentligen hela släkten. Sedan jordbävningen inträffade har han, liksom många andra, försökt komma i kontakt med Haiti och sina anhöriga, men utan resultat.

– Det går fortfarande inte att få någon kontakt.

Hur känns det?

– Det känns för jävligt. Om man bara kunde komma fram och prata med någon och få veta hur folk mår så hade jag känt lite glädje i hjärtat.  Nu kan jag inte ens äta.

I Sverige finns mellan 150-200 haitiska medborgare. Många har haft kontinuerlig kontakt sedan jordbävningen inträffade.

--  Det betyder mycket att vi kan prata med varandra. Vi stöttar varandra. Vem som helst där borta kan vara drabbad. Problemet är att vi inte kan prata med folk i Haiti som sedan kan ta reda på vilka som lever eller inte. Vi får inte tag i någon där borta.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".