Kylan fortsätter ställa till det för tågen

Tågproblemen fortsätter också i dag rapporterar SJ. På många håll i landet är det stora förseningar i tågtrafiken på grund av kyla och is.

Sträckan mellan Uppsala och Norrköping är värst drabbad. Där är alla tågen inställda idag och ersatta med bussar, berättar Ulf Wallin, biträdande presschef på SJ.

– Nu ser det ut att bli lite bättre väder. Vi räknar med att lokaltrafiken mellan Uppsala och Norrköping säkert kommer att drabbas även i morgon så att vi får köra buss där. Östgötatrafiken hoppas vi ska vara igång redan i morgon.

De stora kommunikationsproblemen i dag är koncentrerade till i Östergötland och Mälardalen. Där ligger tågtrafiken helt nere.

SJ uppskattar att man ställer in tågtrafiken även under morgondagen.

Nu är det i stället ersättningsbussar som trafikerar sträckan. Resorna tar längre tid än normalt. Inte minst på grund av att det är mycket halt på vägarna.

På sträckan mellan Malmö och Stockholm har enstaka tåg tagits ur trafik. I övriga landet ska trafiken gå normalt med risk för mindre förseningar.

På Västerås Centralstation fanns i dag resenären Göran Bohlin. Han hade anlänt med buss från Eskilstuna. Han fick fortsätta med taxi till Sala, för att komma fram.

– Tåget var inställt så vi fick åka buss i stället till Sala. Men bussen skulle vända och åka tillbaka till Eskilstuna så nu får vi åka taxi upp till Sala från Västerås. Jag kommer ju senare till Sala nu. Jag tappar massor av tid på det här viset, säger resenären Göran Bohlin i Västerås.

Maria Repitsch
maria.repitsch@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista