Polisens insatsstyrka tar sig in i G4S värdedepå i Västberga som rånades i september. Foto: Pontus Lundahl/Scanpix.
HELIKOPTERRÅNET

Rånmisstänkt återförd till Sverige

Uppdaterad: 11:00
Den man, som greps i Dominikanska republiken misstänkt för inblandning i det spektakulära helikopterrånet i Västberga i södra Stockholm i höstas, har nu återförts till Sverige.

Den misstänkte mannen, i 30-årsåldern och svensk medborgare, häktades redan häromdagen i sin frånvaro, men kommer enligt polisen att omhäktas av en svensk häktningsdomare under helgen.

– Den här personen har varit häktad i sin frånvaro och kommer sannolikt att ställas inför häktningsdomaren igen här i Sverige i dag eller i morgon. Han flögs hit i går från Dominikanska republiken med personal från Rikskriminalpolisen och från Kriminalvårdens transporttjänst, säger polisens presstalesman Varg Gyllander.

Enligt tidningsuppgifter ska mannen ha haft en ledande roll i genomförandet av det dramatiska rånet i september i fjol, då säkerhetsföretaget G4S värdedepå i södra Stockholm rånades av personer som med hjälp av en helikopter kunde landa på taket till depån och den vägen ta sig in i lokalerna.

– Jag kan bara säga att han är känd av polisen sedan tidigare. Men vi har ju inte gått ut tidigare och talat om roller de har haft historiskt eller vilken typ av personer det här är. Utan det här är en person och han är nu misstänkt för delaktighet i det här rånet i Västberga, säger Varg Gyllander.

Magnus Thorén
magnus.thoren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".