C-E Nikitander med Saab.

Saab-entusiaster demonstrerar sitt stöd

På ett 30-tal platser runt om i världen hålls i dag olika manifestationer till stöd för Saab Automobile. I Trollhättan har Saab-anhängare från flera länder samlats för att köra i konvoj runt staden.

– Det är ju en speciell bil. Det är Saab-andan, Saab-design och det är god väghållning och det är vinterbil och dessutom för oss finnar - den har tillverkats i Finland, säger Carl-Eirik Nikitander från Helsingfors.

Tror du att en sådan här demonstration runt om i världen kan hjälpa och trycka på?

– Jag vet inte om den kan hjälpa, men det är ett ryck för oss själva att rycka oss i håret och det är ju oklart egentligen om det här är en begravningsprocession eller början på ett nytt liv. Men vi hoppas ju på det senare.

Mike Palmer från en brittisk klubb för Saab-entusiaster är också här i Trollhättan i dag.

Han tycker att GM ska lyssna på Saabs kunder och att manifestationen ska skicka ett litet budskap till GM-ledningen om att rädda Saab undan en nedläggning.

Bakom manifestationen står bland annat Saabs turboklubb. Ordföranden Claes Robertsson och han är kritisk mot de olika beskeden om nedläggning från GM-ledningen.

– Efter alla turer har vi väl börjat tröttna på de här svängningarna fram och tillbaka. Ena stunden är det positivt, i nästa säger GM "nej, vi lägger ned". Så har det hållit på fram och tillbaka och det börjar kännas lite jobbigt. Vi hoppas väl på ett definitivt besked och naturligtvis ett positivt sådant om inte alltför lång tid, säger Claes Robertsson.

Jan Andersson, Trollhättan
jan.andersson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".