H&M:s vd inte nöjd med försäljningen

H&M överraskade i dag marknaden med en vinst före skatt på 8 miljarder kronor för månaderna september, oktober och november. Men vd Karl-Johan Persson säger att det är utmanande tider, försäljningen under fjolåret var sämre än bolaget egna mål.

Nu ska H&M, som de säger, investera i erbjudanden till kunderna:

– Tittar vi tillbaka på året som har varit så har vi levererat ett starkt resultat. Men försäljningsmässigt har det varit under våra förväntningar. Och det hänger ihop med ekonomin, med en återhållen konsumtion. Konjunkturläget är ju fortfarande väldgit osäker. Nu har vi två starka månader i december och januari. Men vi har en jätterespekt för året som kom mer.

Nu ska ni investera i erbjudande till kunderna. Vad innebär det konkret i butikerna?

– Vi gnetar hela tiden på för att ge kunderna ett ännu bättre erbjudande. Och det fortsätter även nu. Vi kommer att ge kunderna bättre priser. Det kan betyda bättre priser, eller mer mode och mer kvalitet för pengarna, säger Karl-Johan Persson vd för H&M.

Louise Andrén Meiton
louise.andren.meiton@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista