13 dödade på ungdomsfest i Mexiko

Uppdaterad: 07:07
I Mexiko fortsätter det brutala, knarkrelaterade våldet. I går mördades minst 13 ungdomar och ungefär lika många skadades i staden Ciudad Juárez, i norra Mexiko.

Över ett dussin maskerade och beväpnade män trängde in i en lokal där ett antal gymnasieelever hade en födelsedagsfest, och öppnade eld mot ungdomarna. Samtliga offer var mellan 15 och 20 år.

– Om det är någon som är involverad i kriminella aktiviteter så gömmer han sig på vår gata. Nu finns risken att de kan gå in i vilket hus som helst och skjuta våra barn, våra ungdomar, ja, vem som helst. Det finns ingen som kan försvara oss, trots att vi betalar och betalar genom våra skatter för polis och militär så kommer de efter att dåden ägt rum, och de gör ingenting för att fånga de som har gjort det, säger Teresa Henriques med gråten i halsen till mexikansk tv.

Teresa Henriques är släkt med en av de mördade ungdomarna.

Gårdagens attentat var inte det första av sitt slag i norra Mexiko. Även tidigare har det rapporterats att kriminella gäng har attackerat fester och letat efter rivaler.

Ciudad Juárez är en av de mest våldsdrabbade städerna i Mexiko. Tungt beväpnade gäng och narkotikakarteller slåss om kontrollen över narkotikasmugglingen in till USA och förra året mördades cirka 2 650 personer i staden.

David Carlqvist
david.carlqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista