Protest och supportrar

Uppsummeringen av gårdagens anti-OS-demonstrationer visar att det var färre än väntat som slöt upp vid protesterna. 2000 talas det om, och i stort gick det lugnt och städat till. I närheten av BC Place - där invigningen ägde rum - blev det dock lite stökigt när mindre grupper av demonstranter attackerade polisen, men oroligheterna var snabbt över.

Här i Kanada får gårdagens avslutande tekniska fel vid tändandet av den olympiska elden en hel del uppmärksamhet - en av pelarna restes inte som tänkt - pinsamt kallar en krönikör det, men jag delar nog åsikten som kassören i livsmedelsbutiken framförde till mig inatt - nämligen att det var en liten "hick-up" som man mest kunde le åt. Som rapporterat  var ju allt annat så enormt välregisserat och perfekt genomfört.

För övrigt var stan full av glada - en del överglada - kanadensare igår kväll och ska man tolka alla flaggor och Kanadatröjor och de många "Go Canada Go" som ekade ut över gatorna så behöver inte hemmanationens idrottare oroa sig för att inte få tillräckligt med stöd.

Måste däremot konstatera att jag hittills inte sett nästan några svenska flaggor eller supportrar, men de kanske är uppe i Whistlerområdet, det är ju där våra första medaljhopp tävlar.

Anders Ask, anders.ask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".