Sopor och brittisk press

De svenska medaljchanserna står på rad denna OS-onsdag i Vancouver. Förhoppningsvis är det som curlingspelaren Anette Norberg - som vann guld med sitt lag i Turin för fyra år sedan - säger, att övriga truppen blir inspirerad av framgångar som svenskar har i andra grenar. Guld genererar alltså guld...eller åtminstone medalj.

För övrigt kan jag bara återigen konstatera att delar av den brittiska pressen inte är riktigt klok - sågningarna av OS-arrangemanget har i vissa tidningar varit så okunniga och dumma så de egentligen inte är värt en kommentar OM det inte vore för att OS-arrangörerna själva nu reagerat på den negativa brittiska "kampanjen". Och visst har en hel del gått snett här inledningsvis, i transporter och annat, men t.ex. vädret kan ju arrangörerna inte göra något åt. Och brittisk media sätter verkligen press på de ansvariga för London-OS om två år... vad ska omvärlden säga om de tävlingarna. 

Till sist noterar jag att sopbilarna kör extraturer under OS, och de flesta tycks gå utanför mitt hotell!! Hör mer om Sopkontroverser av ett mer seriöst slag i ett Klotet-reportage;

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3345&artikel=3449809

Anders Ask, anders.ask@sr.se