Sportnotiser

Idag har det blivit en hel del sporttittande, kanske låter som en självklarhet för en som är på OS, men som jag konstaterade i ett inlägg häromdagen hinner man inte alltid följa tävlingarna när man jobbar (med annat som har med OS att göra, vilket är min uppgift. Jag vet chefen!!), och överblicken har man inte heller.  Men idag hann jag se en del och konstaterar förljande om svenskarna,;

-dagens hemskaste svenska upplevelse var självklart Anja Pärsons krasch, ju fler gånger jag ser den desto otäckare blir den, kunde verkligen gått illa och att det överhuvudtaget talas om en möjlighet att hon kan tävla mer i OS är nästan overkligt.

-dagens sämsta svenska insats stod damhockeylaget för, pinsamt utspelade av Kanada, som må vara världens bästa lag men var fanns den svenska viljan... Tyvärr lär matchen bli ytterligare ett argument för de som anser att damhockey inte hör hemma i OS.

-dagens coolaste svenska måste vara Anette Norberg i svenska damcurlinglaget, hon spelar verkligen som bäst när det gäller.

-dagens besvikelse är Emil Jönsson, som inte räckte till när det gällde den här gången heller.

-dagens Sven Nylander blev Anna Olsson - igen. Inte första gången hon blir fyra i ett stort mästerskap, men en strong insats. (för den som inte läst bloggen tidigare och glömst Nylander, så var han ju välkänd för sina fjärdeplatser på OS, VM etc)

-dagens frågetecken sätter vi för Tre Kronor, visserligen seger med 2-0 mot Tyskland och de var det bättre laget, men imponerade inte alls som Kanada och Ryssland har gjort.

-dagens häftigaste var att sitta i Canada hockey place (GM Place) och höra hemmapublikens vrål när bröderna Sedins namn ropades upp, sedan är det en annan sak att de inte direkt levde upp till förväntningarna i denna första match.

Anders Ask, anders.ask@sr.se