Tunnelbanekaoset kan bli långvarigt

Uppdaterad 17:49
Trafikkaoset i Stockholm kollektivtrafik fortsätter. Omkring 700 000 resenärer berörs när främst tunnelbanan inte går som den ska. Just nu finns inga besked om när trafiken kan vara igång igen.

– Det är bara att gilla läget, det är inte roligt nej, säger resenären Jan-Åke Hagström vid Liljeholmen.

Fortfarande har flera tunnelbanelinjer som kör ovan jord stora problem. Under eftermiddagen kom trafiken till Hagsätra och Alvik i gång, men ännu finns inga besked om när övriga linjer kan köras som vanligt igen.

Det är snön på spåren och isbeläggningarna som gör att tågen inte kommer i kontakt med elledningarna och just nu pågår arbetet med att ta bort snö och is.

På Linjeholmen konstaterar många att det tar lång tid att komma hem med ersättningsbussarna.

– Vanligtvis brukar det ta en halvtimme men jag antar att det tar en timme nu på grund av problem med bussar. Men när det väl kommer en buss börjar alla trängas och springa fram, väldigt jobbigt, säger en kvinnlig resenär.

Hur lång tid tar det för dig att åka hem idag?

– Mera än två timmar. Igår var jag på väg hem i över tre timmar, säger en annan.

Just nu så har SL ha ett möte om situationen och efter det kan det komma besked om när trafiken väntas komma i gång igen. Men all snö och kyla gör att det kan dröja.

– Det blir bättre sträcka efter sträcka som blir snöröjd. Det vi har sagt redan från början är att det riskerar att bli långvarigt. Men i den omfattning som vi har sett och nu ser är vår definitiva förhoppning och målsättning att det successivt ska bli bättre, säger Jesper Pettersson, pressekreterare på SL.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se

Lotta Karlsmark
lotta.karlsmark@sr.se