Sorry Hellner och Anja!

Skidstafettåkarna på herrsidan, de alpina damlandslagen och alla andra tävlande får finna sig i att hamna i skuggan idag - åtminstone här i Kanada.

Det överlägset största samtalsämnet är kommande natts (svensk tid) hockeykvartsfinal mellan giganterna Kanada och Ryssland. Det många trodde och arrangörerna hoppades skulle ett finalpar.

Men kanadensarna strulade till det i gruppspelet och nu gäller, som en tidning uttrycker det, "do or die for Team Canada", snällt översatt att vinna eller försvinna för Kanada.

Den enda som på allvar kan konkurrera med hockeyn om uppmärksamheten i kanadensiska medier är konståkerskan Joannie Rochette, som igår åkte det korta programmet bara två dagar efter att hennes mamma, som var hennes största supporter och pådrivare, oväntat avlidit.

Hon ligger nu trea i tävlingen och en hel nation - hos den kanadensiska tv-publiken så är konståkning den näst populäraste sporten efter hockeyn under OS - unnar henne en medalj.

En av de där emotionella historier som i någon form alltid tycks vara en del av ett olympiskt spel.

Anders Ask, Vancouver
anders.ask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista