Jordskred krävde fler liv på Haiti

Översvämningar och jordskred drabbade sydvästra Haiti på lördagen. Minst elva personer dödades och 500 fångar var tvungna att evakueras.

Det var Haitis tredje största stad Les Cayes som undgick ödeläggelse under jordbävningen den 12 januari men nu i stället blev översvämmad.

Vattnet steg upp till en och en halv meter i staden, som lig-ger vid kusten 16 mil väster om Port-au-Prince. Inne i fängelset steg vattnet en halvmeter. Enligt ögonvittnen kollapsade också  hus.

I distriktet Geli utanför Les Cayes dödades fem människor och tre i den närliggande byn Torbek. Enligt räddningstjänsten omkom en människa i grannstaden Baraderes. Ytterligare två dödsfall rapporterades från andra platser i regionen.

Översvämningarna kan vara ett förebud om vad som väntar den ödelagda huvudstaden Port-au-Prince inom några veckor, då den karibiska regnsäsongen inträder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista