Time to say goodbye!

Dags att säga farväl till OS-staden Vancouver. Det har varit några roliga och intensiva veckor. Kanada firar fortfarande - på gatorna höll de i alla fall på med skrålandet till 04-tiden inatt - och de kanadensiska tidningarna är idag fortsatt fyllda av jubeljournalistik. Vad som kommer att bli det mest bestående minnet av spelen är självklart personligt - själv kommer jag att minnas bland annat IOK-ordförande Rogges starka känslor efter den georgiske rodelåkaren Nodar Kumaritasjvilis död, den fantastikt glada stämningen mellan olika nationers fans vid skidtävlingarna och, sportsligt, den sanslösa vändningen i damcurlingfinalen.

OM 2,5 år det sommar-OS i London och om fyra år nytt vinter-OS i ryska Sotji. OS-tanken och  OS-"magin" lever, det visar inte minst glädjen hos de som vinner och sorgen hos de som misslyckas. Arrangemangen är extremt dyra, för dyra menar kritikerna, och om de är värda pengarna är upp till var och en att värdera.

Jag konstaterar bara att Vancouver genomförde ett i stort bra OS, vancouverborna gjorde sitt för att få oss besökare att känna oss extra välkomna och lyckades mycket väl med det,  så det känns lite sorgligt att lämna värdstaden, inte minst för att vårvärmen tycks hålla i sig.... Tack och adjö!

PS - glöm nu inte Paralympics, som inleds 12 mars här i Vancouver.

Anders Ask, anders.ask@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".