Den officiella dödssiffran efter helgens jordbävning är nu över sjuhundra och väntas stiga. Foto: Jorge Sanchez/Scanpix.
Chile

Majoriteten av svenskarna lokaliserade

Uppdaterad: 01:10
Svenska ambassaden i Chile har lyckats lokalisera de flesta av de cirka 600 fast bosatta svenska medborgarna i landet liksom ett stort antal svenska turister.

Däremot har man enligt Sveriges ambassadör Eva Zetterberg ännu inte någon information om den svenska man som chilenska medier rapporterat som omkommen i jordskalvet.

– Det är ett par personer som vi håller på och söker, framförallt en person som enligt medier rapporteras vara död. Vi har inte fått någon officiell bekräftelse på det så, vi har inte gett upp helt om att han och hans flickvän ska vara vid liv.

– Det finns andra där vi inte vet någonting, flera sådana fall där vi via olika kontakter fortsätter att söka, säger Eva Zetterberg.

President Michelle Bachelet kommenderade under måndagen ut uppemot  7 000 soldater och infört nattligt utegångsförbud i Concepción och andra områden som drabbats hårt av jordbävningen i lördags morse.

Bengt Therner
bengt.therner@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".