Israelmissiler mot Gaza hamn

Israeliska krigsfartyg avfyrade natten till lördag missiler mot palestinska mål i hamnen i Gaza. Några av den palestinska sjöpolisens förläggningar träffades och även en bränsledepå som polisen använder. Båda målen sattes i brand.
En raket uppges ha träffat den kaj där Yassir Arafats privata båt ligger, men utan att skada båten. Det israeliska anfallet kom efter att den palestinska myndigheten hade tillkännagett att den gripit tre av sina egna säkerhetsofficerare. Israel anklagar dom tre för att vara inblandade i affären med det vapenlastade fartyget som Israel nyligen uppbringade i Röda havet. Två av de gripna är palestinska sjöpoliser. Israeliska schaktmaskiner understödda av stridsvagnar återvände sent på fredagskvällen till den internationella flygplatsen utanför Gaza, där start- och landningsbanor grävdes upp under det föregående dygnet. Enligt Israel rör det sig om en vedergällning för den palestinska attacken mot en israelisk armépostering i onsdags. Dessutom har israeliska stridsvagnar beskjutit bostadshus i flyktinglägret Rafah. Minst åtta personer uppges ha blivit skadade.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".