Ett hus som kollapsat i Concepción. Arkivfoto: Scanpix.

Panikstämning efter nya skalv i Chile

Uppdaterad: 03:50
Ännu ett efterskalv har skakat Chile. Efterskalvet som inträffade klockan två inatt, svensk tid, hade magnituden 6,1 och drabbade centrala landet.

Det hade sitt epicentrum i havet, närmare 4 mil väster om staden Valparaiso. Chile har skakats av runt 150 kraftiga efterskalv sedan jordbävningen i lördags.

Tidigare på onsdagkvällen skakade ett efterskalv den chilenska kusten och utlöste panik i staden Concepción. Det efterskalvet uppmättes till magnituden 5,9.

– Ryktet gick att det var en tsunami på väg, folk började plötsligt springa, bilar började köra och tuta och det blev en hysterisk panikstämning på gatan och folk sökte sig uppåt högre höjder i kullarna runt omkring, säger SR:s Lars Palmgren på plats i Chile.

– Det visar hur spända nerverna är här, att ett sånt här rykte och det faktum att det skedde en jordskalv ute i havet sätter genast igång skräckmaskinen och paniken, det är en masspsykos just nu.

Lars Palmgren
lars.palmgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista