Miljonvinsten var lägre än vad marknaden hade räknat med. Foto: Louise Andrén Meiton/SR.

Clas Ohlson visar en vinst på 289 miljoner

Hemmafixarkedjan Clas Ohlson fortsätter att expandera och växa. Resultatet för det tredje kvartalet, november till och med januari, visar en vinst på 289 miljoner kronor före skatt.

– Vi gör ju ett kvartal med en tillväxt på 18 procent och ett förbättrat resultat, det bästa resultatet vi har haft inom Clas Ohlson, så det är klart att vi är nöjda, säger vd Klas Balkow.

Hur märks det ekonomiska läget om man ser till hur era kunder agerar?

– Clas Ohlson har ju ett väldigt prisvärt sortiment för mycket av de små problemen i vardagen och inte de dyra kapitalvarorna i så stor utsträckning så i vårt fall är det många kunder som handlar hos oss både i hög- som lågkonjunktur.

För Clas Ohlsons del innebar det en vinst på 289 miljoner kronor före skatt. Det var lägre än vad analytikerna på marknaden väntade sig. De hade bland annat räknat med en starkare försäljning och större marginaler.

I februari minskade till och med försäljningen på bolagets största marknad, den svenska, med en procent. Enligt företaget beror det på vädret. Många kunder kom helt enkelt inte till butikerna och vissa varor såldes slut.

– Jag tror att snöskyfflar och liknande typ av varor hade vi kunnat sälja hur mycket som helst av. Det har varit svårt att kunna föreställa sig den här mängden som har kommit i år. Så sådant hade vi nog kunnat sälja mer av, säger Klas Balkow.

I dag har Clas Olsson 116 butiker i fyra länder.

Louise Andrén Meiton
louise.andren.meiton@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista