Dreber efterträder Joanson.

Agneta Dreber ny ordförande för SR

Agneta Dreber föreslås bli ny styrelseordförande för Sveriges Radio. Hon efterträder den nuvarande styrelseordföranden Ove Joanson.

Agneta Dreber är i dag vd för branschorganisationen Livsmedelsföretagen och har tidigare bland annat varit chef för Folkhälsoinstitutet.

Det har tidigare varit strid om styrelseposten i Sveriges Radio, där det fanns förespråkare för förre folkpartiledaren Lars Leijonborg.

Agneta Dreber föreslås av styrelsen för Public Servicebolagens ägarstiftelse som äger Sveriges Radio. Hon efterträder Ove Joanson.

Vid bolagsstämman om två veckor utses Agneta Dreber formellt till Sveriges Radios styrelseordförande.

Förre folkpartiledaren Lars Leijonborg blir ordförande för Utbildningsradion. Han ersätter nuvarande ordförande Christina Linderholm. Om 14 dagar utses Lars Leijonborg formellt till posten i samband med Utbildningsradions bolagsstämma.

I dag nominerades Jönköpings läns landshövding Lars Engkvist för en ny period som styrelseordförande i Sveriges Television.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".