1 av 3
2 av 3
3 av 3
Misstänkte mannen:

"Hotet mot KTH var inte allvarligt menat"

Den man som nu sitter anhållen misstänkt för att ha hotat att skjuta studenter vid KTH erkänner att han skrivit hotet, men inte att han hade för avsikt att genomföra handlingen.

– Han förnekar brott och har lämnat en förklaring till varför han skrev som han gjorde, säger åklagare Lars Lindman.

Vad är förklaringen?

– Det är någonting som vi håller på att kontrollera, alltså substansen i hans invändning. Han menar att det inte var allvarligt menat, det var inte menat som ett hot, säger Lars Lindman.

Den drygt 30-åriga mannen sitter nu i häkte i Göteborg. Han misstänks för grovt olaga hot efter inlägget på ett forum på internet där han skrev att han skulle skjuta studenter på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Han anhölls i sin frånvaro i går kväll och greps i natt. Mannen erkänner alltså att han skrivit inlägget, men inte att han faktiskt hade tänkt genomföra hotet.

I morgon fortsätter förhören med mannen. Just nu håller polis och åklagare på att gå igenom mannen dator som är beslagtagen.

– Man tittar bland annat på i vilket sammanhang det här är skrivet, vad det är för hemsida vi pratar om, vad han har skrivit mer och liknande, säger Lars Lindman.

Lotta Myhrén
lotta.myhren@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".