PO Edin: Utvidga AMS uppdrag

AMS uppdrag måste bli vidare, det säger PO Edin, AMS styrelseordförande, som svar på den kritik metallordföranden Göran Johnsson framförde mot AMS i Ekot imorse.
Metallordföranden Göran Johnsson är kritisk till AMS sätt att arbeta, som han betecknar som brandkårsutrycknngar när stora arbetsgivare redan varslat. Han anser istället att AMS borde ägna sig åt mer åt förebyggande arbete och sade i Ekot i morse att det redan idag finns kunskap om vilka orter som sannolikt kommer att drabbas av industrinedläggningar och ökad arbetslöshet. AMS Styrelseordförande PO Edin instämmer och anser att det i princip är hans egna tankar som Johnsson för fram. Edin har i samtal med Näringsdepartementet verkat för att AMS uppdrag skall utvidgas. Idag är det mycket specifikt, säger PO Edin, visst förbebyggande arbete görs, men framförallt i form av arbetsmarknadsutbildningar för sektorer där man kan förvänta sig en framtida brist. Edin anser att ett förebyggande arbete skulle bestå framförallt av tre delar; skaffa en bild över särskilt utsatta orter, ge stöd för att bygga vidare på den styrka orten har och ge enskilda männsikor passande utbildning. Han tror dock inte på att flytta helt nya verksamheter till orter i kris.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista