Nya fredssamtal i Colombia

I Colombia har Farc-gerillan och regeringen kommit överens om att fortsätta fredssamtalen. Det meddelade på måndagskvällen FN:s särskilda sändebud och de 10 observatörsländerna som hjälper till med fredssamtalen.
Meddelandet kom bara ett par timmar innan tidsfristen för gerillan gick ut. Om gerillan hade sagt nej till fortsatta fredsförhandlingar hotade president Pastrana att återta det område av Schweiz storlek som gerillan haft kontroll över under de tre år som fredsprocessen pågått. Fredssamtalen kan fortsätta eftersom gerillan har erkänt att regeringen gett fullgoda garantier för att fredssamtalen ska fortsätta, rapporterar vår korrespondent. Den colombianske presidenten Andres Pastrana sa i ett tv-tal att det gerillastyrda området kommer att tas tillbaka om det inte sker ytterligare framsteg i förhandlingarna före den 20:e januari. För att bevisa allvaret i den senaste överenskommelsen måste gerillan se till att man når vapenvila säger Pastrana.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".