Tetra Pak tillbakavisar anklagelser

Den svenska förpackningstillverkaren Tetra Pak tillbakavisar anklagelserna om inblandning i den italienska Parmalat-skandalen.

Tetra Pak har nu granskat de lokala betalningarna till Parmalat. Granskningen visar att betalningarna endast gått till olika lokala Parmalat-bolag, säger Tetra Paks informationsdirektör Jörgen Haglind till Ekonomiekot.


Den granskning som Tetra Pak gjort gäller åren 1995 till 2003, och visar att betalningarna endast gått till lokala Parmalat-kontor.


Tidigare har Tetra Pak granskat de centrala utbetalningarna som gjorts och inte heller där hittat några kopplingar till ägar-familjen Tanzi.


Det är Parmalats grundare, Calisto Tanzi, som anklagas för förskingring i mångmiljardklassen. Överåklagare Christer van der Kwast begärde i förra veckan information av Tetra Pak om bolagets affärer med Parmalat.


Eva Stenström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".