Ökad tillväxt i USA

USA:s finansminister Paul O'Neill sade i en TV-intervju på tisdagen att den negativa reaktionen på aktiemarknaden på centralbankschefen Alan Greenspans tal i fredags var överdriven.
Den amerikanske finansministern tror att tillväxten kommer att ta fart, men frågan är i vilken takt den kommer att öka. ''Tecknen är blandade och tillväxtprognoserna visar att vi kommer att ha en positiv tillväxt, men lägre än den drygt 3 procentiga takt som vi skulle vilja återvända till snart'' Finansministern sade också att försvagningen av den federala budgeten till två tredjedelar beror på konjunkturnedgången och att skattesänkningarna på 1.300 miljarder dollar över tio år bara står för 15 procent av minskningen av budgetöverskottet. ''Ju snabbare vi får ekonomin att växa, desto snabbare kommer vi att återgå till en period av budgetöverskott'' På en kommentar till centralbankschefen Alan Greenspans tal i fredags, som tog upp riskerna på kort sikt, sade Paul O'Neill att han tror att balansen är på den positiva sidan. Han sade också att Alan Greenspan ''var på den positiva sidan''. ''Jag tror att han antagligen är lite överraskad över att alla läste det negativt när intentionen var mer neutral till uppåt'' Paul O'Neill tillade att det kommer att komma en uppgång på kort sikt bara från lageruppbyggnaden efter den senaste tidens justeringar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista