Nej till las-undantag för soldater

Från halvårsskiftet kommer Försvarsmakten att bli tvungen att anställa soldater och sjömän under flera år för att de ska kunna ställa upp i internationella insatser.

Politikerna i riksdagen har velat att arbetsmarknadens parter förhandlar fram ett undantag i lagen om anställningsskydd så att soldaterna inte blir fast anställda. Nu säger Seko nej till avtal om långa undantag.

– Det här är ingen fråga för parterna. Det är en fråga för politikerna. Vi tycker att man ska fixa till det här genom en särskild förordning som talar om att man kan ha så extremt långa visstidsanställningar som det är frågan om, åtta år exempelvis, säger Sekos ordförande Janne Rudén.

Samtidigt brukar ju parterna inte vilja att politikerna lagstiftar om arbetsrättsliga frågor. Varför nu?

– Jag skulle vilja se minen på politikerna den dagen vi exempelvis säger upp avtalet för att exempelvis kräva en hyfsat stor löneökning. Man överlåter ju faktiskt åt parterna att bestämma när kriget ska stoppas, säger Janne Rudén.

Vid halvårsskiftet avskaffas värnplikten och från och med då ska anställda soldater och sjöman försvara Sverige om det behövs och åka på internationella insatser, exempelvis till Afghanistan.

Försvarsmakten vill att soldater ska kunna vara anställda i åtta år utan att få fast anställning. När Seko nu säger nej till ett kollektivavtal finns varken ett avtal som kan reglera anställningarna eller någon lag som kan ersätta ett kollektivavtal.

En utredning ser just nu över möjligheterna att lagstifta om undantag från Las, men den blir klar först i december. Nya lagar kan träda i kraft tidigast 2012.

Bristen på långsiktiga regler kan göra det svårt för Försvarsmakten att locka personer att bli tillfälligt anställda soldater.

Seko kan komma att organisera anställda soldater liksom Officersförbundet. Officersförbundets ordförande Lars Fresker tycker att det vore bra med ett kollektivavtal som tillåter långa visstidsanställningar.

– Om man går via lagreglering i en del blir det ju en sämre förhandlingslösning också totalt sätt, för då minskar ju förhandlingsviljan att komma överens när det gäller villkor och andra möjligheter för soldater och sjömän eftersom man redan har lagen i botten, säger Officersförbundets ordförande Lars Fresker.

Sekos Janne Rudén kan förhandla om en kort övergångslösning tills en lag träder i kraft. Långsiktigt tror han att det går att få fram bra allmänna villkor, även om en lag reglerar anställningstiden.

– Grundfrågan, en åtta års anställning, den ska politikerna hantera. Sedan ska vi sköta resten.

Det finns ingenting som kan få er att ändra er på den punkten som du ser just nu?

– Inte någonting, säger Sekos ordförande Janne Rudén.

Mats Eriksson
mats.eriksson.ekot@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".