Israel försöker få igång samtal igen

Efter debaclet om nya israeliska bostäder i arabiska östra Jerusalem, försöker nu Israel och USA få i gång förhandlingar mellan Israel och palestinierna.

USA:s utrikesminister Hillary Clinton och Israels premiärminister diskuerade i ett telefonsamtal på torsdagen, vilka steg som måste tas för att förbättra möjligheten för fredsöverläggningar.

Netanyahu ska ha sagt till Clinton att Israel är villigt att genomföra en rad åtgärder på Västbanken, för att underlätta samtal med den palestinska myndigheten, rapporterar tidningen Haaretz.

Enligt tidningen handlar det om att frige palestinska fångar från israeliskt fängelse, ta bort en del gränsövergångar på Västbanken, och kanske till och med överlämna en del områden på Västbanken, som Israel nu kontrollerar, till palestinska myndigheten.

USA:s Mellanösternsändebud, George Mitchell, kommer till Israel på söndag för nya samtal om förhandlingar mellan Israel och palestinierna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista