Barack Obama försöker övertyga sina partivänner att rösta för hans förslag. Foto: Pablo Martinez Monsivais/Scanpix.
SJUKVÅRDSREFORMEN I USA

Övertalningsförsök in i det sista

I USA säger ledaren för det demokratiska partiet i representanthuset Steny Hoyher i ett utspel inför söndagens omröstning om sjukvårdsreformen att demokraterna troligen har klart med dom röster som krävs för att få igenom reformen.

Även Harry Reid, gruppledare för partiet i senaten, sade på lördagskvällen att det fanns löften från "en god majoritet" av senatorer för att få igenom vårdreformen.

Samtidigt fortsatte president Barack Obama att vädja för sitt förslag.

– Vi är en dag bort. Vi är 24 timmar bort, sade Barack Obama i ett närmast passionerat tal när han mötte sina demokratiska partikamrater.

Barack Obama försökte återigen slå fast att sjukvårdsreformen är historisk. Han sa att det viktigaste med förslaget är att vanliga familjer ska få råd med sjukvårdsförsäkring.

På lördagen samlades också tusentals demonstranter i Washington för att protestera mot förslaget. De hade bland annat plakat med texten "Kill the Bill" (döda förslaget).

Omröstningen om Obamas vårdreform väntas hållas söndag kväll vid klockan 19 svensk tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista