Tidigare vd gläds åt Volvos nya ägare

En person som verkat för Geelyaffären i kulisserna hela tiden är den tidigare vd:n och ordföranden Hans-Olov Olsson.

Hans-Olov Olsson gör nu comeback i bolaget och han tror mycket på Kina.

– Volvo i Kina kommer att bli oerhört positivt. Den nye ägarens förväntningar är också att Volvo ska växa kraftigt i Kina och att Volvo även ska fortsätta att växa i Europa och i USA

Hans-Olov Olsson började på Volvo redan på 60-talet. År 2000 blev han vd och det var han fram till 2005 då han gick vidare inom Fordkoncernen men samtidigt tog över ordförandeklubban i Volvo Personvagnar.

2006 gick Hans-Olov Olsson i pension men han har jobbat som rådgivare för affärsbanken Rothschild, samma bank som tidigare Volvo-chefen Pehr G Gyllenhammar är mycket engagerad i.

Hans-Olov Olsson har för Rothschilds räkning gett Geely råd. Han säger att han är övertygad om att Geely är det bästa för Volvo PV.

Nu tar han också själv steget tillbaka in i Volvovärlden.

– Jag kommer bland annat att var med i styrelsen och fortsätta min rådgivarroll också utifrån Rothschild.

Vad är det det hänger på att det blir en bra affär i slutänden?

– Volvo-människorna har ställt upp oerhört positivt. Det är en trygghet för dem att veta att det finns en ny ägare. De har också blivit exponerade för den här nye ägaren och jag tror att de kommer att tycka väldigt mycket om honom, säger Hans-Olov Olsson, återigen blivande styrelsemedlem i Volvo personvagnar.

Louise Andrén Meiton
louise.andren.meiton@sr.se 

Benedikta Cavallin
bendikta.cavallin@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".